Lucka 9 – och ingen kom till skada
Idag är det Carl som bjuder på fredagsfika,
och hon som har smakat vet att dessa muffins och kladdkaka är ganska lika.
Från bagaren själv var det inga glädjerop,
när bakverken i ugnen sjönk ihop.
Men hej, lite djup i en kaka kom ingen till skada,
slutet gott – alla glada.
Kladdiga chokladmuffins
200 g rumsvarmt smör
3,75 dl socker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1,75 dl kakao
3 dl vetemjöl
chokladrutor
Vispa smör och socker poröst. Rör ned ägg. Blanda de torra ingredienser och vänd ner i smeten. Klicka ut smeten i formar och tryck ned en ruta choklad i varje. Grädda i 190 grader 15-20 minuter. Recept ur Chokladfabriken, Annika Edestrand och Helena Ullstrand.
Publicerad i efterrätt | Kommentarer (8)
8 kommentarer till “Lucka 9 – och ingen kom till skada”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Ser väldigt gott ut. Perfekt med en liten grop, där ska det läggas en klick grädde :-)
Tänkte exakt som Sarah – det är ju så där de ska se ut! En precis lagom liten glasskula i gropen och man har det godaste fikat ever!
Ja precis, fram för fler kladdmuffins med grop! :D Mums!
Haha, jag förstår honom! Fast som tröst kan jag berätta att första gången jag gjorde kladdkakemuffins, så såg de ut som det hade varit ett vulkanutbrott i dem, bokstavligen talat! Kladdkakemuffins över hela plåten… men de smakade gott (det lilla som var kvar i formarna, vill säga…)! Muffins med smilgropar är icke att förakta, speciellt inte om de inneåller choklad! :)
Första gången jag gjorde kladdkakemuffins var den gången jag glömde lägga till bakpulver till mina chokladmuffins… Det lilla misstaget gjorde dock dödsgoda muffins :)
Sarah: Smart, eller vaniljglass! :-D
Annelie: JA! Måste testas!
Alexandra: :-)
Plommonet: Hehe, chokladexplosion?
Josefine: :-)
Mums!
F: Om du bara visste hur goda!