Lucka 17 – Hildas juldadlar

den 17 december 2011, kl 12:24

Utöver att dadelklä sina händer,
gör Hilda gör entré i pickis chokladkalender.
Detta med dadlar som hon både fyllt och doppat,
är det nu vi kalendern toppat?

Hildas juldadlar
Skär längsgående snitt i torkade dadlar (utan kärnor). Tryck i mandelmassa i hålet och doppa dadlarna i smält mörk choklad. Låt stelna på bakplåtspapper i kylskåp.




6 kommentarer till “Lucka 17 – Hildas juldadlar”

  1. Emmy kl 19:10, den 17 december 2011

    Vilket härligt julgodis. Roligt med lite nytänkande. Låter mycket gott.

  2. Johanna kl 19:33, den 17 december 2011

    Vi brukar göra en liknande variant utav det där godiset. Den gör man genom att skålla mandlar och ta bort ”skinnet” (haha, vet int vad det heter :)). Sen tar du en dadel, skårar den längs sidan och trycker in en mandel. Efter det kavlar man ut mandelmassa och liksom paketerar in dadeln. Efter det doppar man halva i mörk choklad. Underbart gott!

  3. Blomstande trädgården kl 19:36, den 17 december 2011

    MUUUUUMS!!!! ^^ det ser mycket gott och energirikt ut – sådant vi kan behöva på månd ;P

  4. tina kl 22:28, den 17 december 2011

    Emmy: Gott du sa, gott det var!

    Johanna: :-) Du det låter ju ljuvligt, ska testas. Tack för tips!

    Min blomstrande favoritträdgård: Jag ska nog se till att energiförrådet fylls. <3

  5. Fröken Dill kl 08:07, den 18 december 2011

    Smarrigt godis! Dadlar är toppen, jag äter massor så här års.

  6. tina kl 23:04, den 18 december 2011

    Fröken Dill: Hurra!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar