Chokladkalender – en pralin och en pralin

den 14 december 2011, kl 09:15

Det är inte svårt att sköta en kalender,
med vänner som sätter choklad i ens händer .
Hjärtat på bilden är en prima hasselnötspralin,
made by Maja – som är minst lika söt och fin!

Hasselnötspraliner
100 g Nutella
1 dl hasselnötter
150 g mörk choklad

Rosta hasselnötter i torr stekpanna tills skalen börjar släppa, låt svalna. Gnid sedan de rostade nötterna i händerna eller i en kökshandduk så att skalen lossnar från nötterna. Spara 20 stycken fina nötter, hacka resten fint. Smält nutella och blanda nutellan med nöthacket. Använd isbitsform/iskubsform (klä med lite plastfolie vid behov) och klicka lite av nötblandningen i varje form (det blir ca 20 praliner). Tryck ned en nöt i varje form. Ställ i kyl eller frys att stelna. Smält under tiden chokladen. Ta pralinerna ur formen (går lättast om de är riktig kalla/frysta eller med form klädd med plastfolie) och rulla eller pensla med chokladen, låt stelna på bakplåtspapper. Alternativt använder man ischokadformar som man penslar med choklad först, gärna 2 gånger, sedan klickar man i smeten, i med hasselnöt och täcker med mer choklad. Receptet är från Johanna Westmans bok Julgodis för små och stora sockerbagare.




6 kommentarer till “Chokladkalender – en pralin och en pralin”

  1. Jojo kl 13:23, den 14 december 2011

    Alltså! Den här chokladkalendern! Den ena luckan godare än den andra, men nutella i en liten pralin… Det här måste jag bara prova!! / jojo

  2. Isflingan kl 14:25, den 14 december 2011

    Nästa vecka när vi ses kan du få prova mitt julgodis som flera av dem oxå innehåller choklad :)men tyvärr e d inte alls lika fina som hjärtpralinerna ovan

  3. Matilda kl 18:51, den 14 december 2011

    Åh vilka fina hjärtpraliner! Och vad det låter gott med hasselnötter och nutella i :)
    Ja, den här chokladkalendern är bara så bra! Goda chokladrecept varje dag, vad är inte bättre än det!?

  4. Alexandra - kärlek på tallrik kl 21:35, den 14 december 2011

    Vilket trevligt sätt att använda nutella på! Yum <3

  5. tina kl 23:29, den 14 december 2011

    Jojo: Ja gör det, gillar man nutella (och det gör man!) så går den här hem, så är det bara!

    Isflingan: Det ser jag fram emot, mycket! :-D

    Matilda: Ja det är smart att göra praliner i isformar! :-)

    Alexandra: Japp, testa vetja!

  6. Kvällstidningen i mig säger russinchocken! | pickipicki kl 18:52, den 20 december 2011

    [...] som jag fick mailat till mig av mitt favoritplommon. Tack fina du, du är som en julstjärna och en pralin på en och samma [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar